К основному контенту

Sayın Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nehyan’a müracaatımız.




Sayın Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nehyan’a müracaatımız.

 
“Tüm İspanya üstünde bulutsuz gökyüzü” olarak bilinen ve öyle Avrupa tarihine geçen bu kod ifade – iç savaş için bir sinyal olmuştu ve İspanya’yı kan denizinde boğmuştu. O Avrupa’da faşizm rönesansının başlamasının sembolü olarak kayıtlara geçti ve sonunda İkinci Dünya Savaşına sebep oldu. Bugün, 88 sene sonra, Rusya şu sözleri haykırıyor: - “Tüm Avrupa üstünde bulutsuz gökyüzü” – ve Putin’in faşist rejimi İçkerya Çeçenistan Cumhuriyetini, Gürcistan’ı, Suriye’yi ve Ukrayna’yı kan denizinde boğduktan sonra, tüm Dünya’yı Üçüncü Dünya Savaşıyla tehdit ediyor.
 
Ama önce, Ukrayna’da kanlı savaşı başlatan “Rus dünyası” adındaki kahverengi veba, Rusya’daki köleleştirilen halkların oğullarını acımadan ölüme gönderdi.
 
Sömürgeci Rusya’nın Rus olmayan halklarının binlerce mensupları hapislerde çürütülüyor, işkencelere ve alaylara maruz kalıyor, bazıları artık helâk olmuş. Ve bu dehşetin - sonu yok! Gün geçtikçe rejimin şiddetli baskıları arttıkça artıyor. Bunu çoğu Cumhuriyetlerin örneklerinde görmek mümkündür, bilhassa, Başkurdistan ve Tataristan Cumhuriyetlerinde bu dakikalarda sivil toplum aktivistlerini sadece kendi topraklarını savundukları için ve düzgün bir hayat istedikleri için soruşturmasız ve mahkemesiz bir şekilde hapislere atıyorlar.
 
Bugün biz tüm Dünya’dan, Avrupa ülkeleri devlet başkanlarından ve parlamentoları üyelerinden, Uluslararası insan hakları örgütlerinden, Uluslararası Kızılay ve Kızılhaç örgütlerinden, Uluslararası insan hakları örgütü “Amnesty International”dan, Uluslararası insan hakları örgütü “Human Rights Watch”dan rica ediyoruz ve sömürgeci Rusya hapishanelerinde çürütülen siyasi mahkumları kurtarmaya çağırıyoruz.
 
Hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından tutuklama kararı çıkarılandan, on binlerce “Vagner” katillerine, tecavüzcülere, hırsızlara, narkomanlara af kararı çıkaran “kanlı kasap”tan, uluslararası mücrim olan Putin’den hiçbir suçu olmayan siyasi mahkumları serbest bırakması beklenemezdir.
 
Tüm Dünya’da barış sağlanması ve insan hayatını en değerli kabul eden insancıllık kavramını kurtarmak için 21 yüzyılda bir ilk olarak suçsuz siyasi mahkumları kurtarmalıyız.
 
5 sabıkası olan Başkurt Türkü Ayrat Dilmuhametov Uluslararası insan hakları örgütü “Memorial” tarafından siyasi mahkum olarak tanınmış. Son mahkeme kararına göre o 9 senelik sıkı hapis cezasına çarptırılmış ve yarım sene önce özel hapis kontrolüne geçirilmiş.
 
Tüm 11 senelik hapsini Ayrat Dilmuhametov tecrit hücresinde veya ceza hücresinde geçirmiş. Sömürgeci Rusya’nın siyasi hayatında Dilmuhametov’u Olgu olarak adlandırılmalıdır.
 
22 Aralık 2023 tarihinde Ufa şehri Kirovskiy bölgesi Mahkemesi kararıyla 57 yaşındaki savaş karşıtı aktivisti olan Ramila Saitova sadece Başkurdistan vatandaşlarına internet üzerinden Ukrayna’ya karşı suç savaşına katılmamaya çağırdığı için “aleni olarak devletin emniyetine karşı eyleme çağırması” diye yalan atarak 5 senelik hapis cezasına çarptırıldı.
 
Başkurdistan Cumhuriyeti yöneticisi Radiy Habirov’un kendisi tarafından gerçekleşen yalan suçlama neticesinde 4 senelik hapis cezasına çarptırıldıktan sonra, 15 ve 17 Ocak 2024 tarihlerinde düzenlenen Başkurt halkının haklarını, Başkurt dilinin savunucusu ve ekolojik aktivisti Fail Alsınov’u destekleyen gösteriler sonrası Başkurdistan Cumhuriyetinde kitlesel tutuklamalar, barışçı protestolara katılan vatandaşlara karşı baskılar uygulanıyor.
 
Aslında, bu baskılar tüm Başkurt halkına karşı yöneltilmektedir.
 
Bunun nedeni Başkurtların uyumlu bir şekilde tanınmış sivil toplum ve ekolojik aktivisti Fail Alsınov’u savunmaya kalkışmalarından dolayı kaynaklanıyor.
 
Artık 120’den fazla insan tutuklanmış. Baymak şehri olaylarına katılan birisi, Rıfat Dautov, polis karakolu binasında polisler tarafından öldürülmüş ve polis karakolu binasında gerçekleşen işkence sonucu omurgası kırılmış Dim Devletkildin’i tam soruşturma izolatöründen hastaneye kaldırmak zorunda kalmışlar. Böylece, bugün Başkurdistan Cumhuriyetinde Başkurt milletine karşı kitlesel baskılar uygulanıyor.
 
18 Ekim 2023 tarihinde Rusya yönetimi Bağımsız Avrupa Radyosu/Özgürlük Radyosu gazetecisi olan Alsu Kurmaşeva’yı tutuklamış. Alsu – ABD ve Rusya, çift vatandaşlığı olan birisi.
 
Ceza davası açılması için Kasım 2022 tarihinde yayına çıkmış “Savaşa hayır. Ukrayna işgaline karşı çıkan 40 Rusyalının hikayesi” kitabı sebep olarak gösterilmiş.
 
Kanada, Çekya, Fransa, Polonya, İsveç hükümetleri, AB dış işleri ve emniyet politikası yüksek temsilcisi, Avrupa parlamentosu başkanı, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) basın-yayın özgürlüğü boyunca komisyonu, BM İnsan hakları yüksek komiseri gazetecinin tutuklanmasını kınadılar.
 
Gazeteciliği savunma ve gazetecilerin güvenliği boyunca AB platformu Alsu Kurmaşeva’yı serbest bırakma çağrısı yayınladı.
 
Alsu Kurmaşeva’nın tutuklanması Rusya’nın yabancı ajan kanununu özgür basına ceza niteliğinde kullanılma olayı en esrarengiz bir yolsuzluk örneğidir.
 
Sömürgeci Rusya’daki siyasi mahkumların serbest bırakılmaları için mücadele ederek, sayın Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nehyan, biz Size müracaat ediyoruz ve üstteki sayılan vicdan mahkumlarının serbest bırakılmaları için süresiz kampanya başlatılmasını teklif ediyoruz.
 
Biz Ukrayna’nın Rusya tarafından köleleştirilmiş halkların en yakın müttefiki olmasına inanıyoruz, onun için Ukrayna yönetimini bu Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı savaşa karşı olup mücadele eden Rus olmayan halkların mensuplarının serbest bırakılmaları için önlemlerin alınmasına yardım etmeye çağırıyoruz.
 
Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) iki ülke ile de sağlam ilişkileri olması nedeniyle ve Rusya ile Ukrayna arasındaki esir takasında da arabuluculuğunu göz önüne alarak, biz BAE yönetimini bu konuda yardımcı olmalarını rica ediyoruz.
 
Saygıyla,
 
Rafis Kaşapov – Sürgündeki Bağımsız Tataristan Hükümeti Başbakanı, “Özgür İdil-Ural” hareketi kurucularından, Özgür Milletler Ligi üyesi, Büyük Britanya, Londra, tel.: +447467744892, e-mail: toz.milliet@gmail.com; government.indepen.tatarstan@gmail.com;
 
Aida Abdrahmanova – milli ve dini meseleler boyunca Sürgündeki Bağımsız Tataristan Hükümeti Başbakanı yardımcısı, İsveç, e-mail: aida.independent.tatarstan@gmail.com;
 
Nurlan Saltayev – Sürgündeki Bağımsız Tataristan Hükümetinin Kazakistan Cumhuriyetindeki temsilcisi;
 
Rais Mukhutdinov – Sürgündeki Bağımsız Tataristan Hükümetinin Türkiye Cumhuriyetindeki Büyükelçisi;
 
Nafis Kaşapov – “Özgür İdil-Ural” sivil toplum hareketinin Polonya’daki temsilcisi, Varşova, tel.: +48881152009;
 
Vyaçeslav Sivçik – “Razam” dayanışma hareketi lideri, Sürgündeki Bağımsız Tataristan Hükumetinin Belarus Cumhuriyetindeki konsolosu;
 
Racana Dugar-De-Ponte – Buryatya bağımsızlığı Komitesi sekreteri, “Buryaad-Mogol Erheten” Demokratik hareketi eş başkanı, Özgür Milletler Ligi Başkanı, ABD;
 
Aygül Lion – yurt dışındaki Başkurt milli hareketi Komitesinin kültür gelişimi istikameti yöneticisi, ABD;
 
Sergey Krükov – yayımcı yazar ve sivil toplum aktivisti, Fransa;
 
Batar Bormangnayev – Oyrat-Kalmık halkı Komitesi başkanı, Özgür Milletler Ligi üyesi, New York, ABD;
 
Marina Hanhalayeva – “Tusgaar Buryad Mongolia” Buryatya bağımsızlığı hareketi temsilcisi, ABD;
 
Gennadiy Şkirya-Banaşinskiy – insan hakları savunucusu, Almanya;
 
Hamzat Grozniy – İçkerya Çeçenistan Cumhuriyeti bağımsızlığı hareketi temsilcisi, Özgür Milletler Ligi üyesi, Fransa;
 
Dmitriy Kuznetsov – “Stop the Occupation of Karelia” teşkilatı yöneticisi, Kareli Milli hareketi temsilcisi, Finlandiya Cumhuriyeti;
 
Donisi Çovgan – felsefe doktoru, Mokşan Milli Komitesi başkanı;
 
Peter Hleboviç – Polonya Halk Cumhuriyetindeki antikomünist muhalefet faili, “Mücadele eden Dayanışma” örgütü eş başkanı, Polonya;
 
Nikita Andreyev – “Saha Cumhuriyeti Bağımsızlığı Komitesi” temsilcisi, ABD.
https://tatar-toz.blogspot.com/2024/02/sayn-birlesik-arap-emirlikleri-devlet.html

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

BİZ KURİL ADALARININ JAPONYA’YA GERİ VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ! BAĞIMSIZ TATARİSTAN HÜKÜMETİNİN JAPONYA BAŞBAKANINA AÇIK MEKTUBU

BİZ KURİL ADALARININ JAPONYA’YA GERİ VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUZ! BAĞIMSIZ TATARİSTAN HÜKÜMETİNİN JAPONYA BAŞBAKANINA AÇIK MEKTUBU Sayın Fumiyo Kişida beyefendi! Biz, Bağımsız Tataristan Hükümeti olarak, Sizi ve Sizin Hükümetinizi kalpten selamlamaktan mutluluk duyuyoruz! Biz, kadim Tatar milletinin temsilcileri olarak, Moskova’nın sömürge rejiminden kaçarak, vatanımızın dışında Tataristan’ın bağımsızlığına ulaşmasını amaçlayan bir Hükümet kurduk. Bizim ülkemiz 470 sene önce silah gücüyle ve sinsi bir şekilde Moskovya tarafından ilhak edildi. Adaletsizlik, saldırganlık, yalan ve ikiyüzlülük asırlar boyunca bu imparatorluğun yöneticilerine hastır. Sizin ülkenizin bir parçasını da bu insanlık dışı imparatorluk ilhak etmiştir. Medya üzerinden öğrendiğimize göre 22 Nisan 2022 tarihinde Japonya Hükümeti resmi olarak ilk defa Güney Kuril adalarını yasadışı bir şekilde işgal edilmiş ülkenizin «kuzey toprakları» olarak ilan etmiş. Şüphesiz ki, Japonlar için tarihi adaleti sağlamak v

Татарский народ имеет право на свое государство. Меджлис рассмотрит вопрос признаниям независимости Татарстана

Татарский народ имеет право на свое государство. Меджлис рассмотрит вопрос признаниям независимости Татарстана. Членами Меджлиса крымскотатарского народа в ближайшее время будет рассмотрено по сути обращение Правительства Независимого Татарстана о признании независимости. Об этом QIRIM.News заявил глава Меджлиса Рефат Чубаров. Он выразил уверенность, что крымские татары вместе с казанскими татарами найдут «ещё более эффективные пути нашего сотрудничества во благо наших народов». «Меджлис крымскотатарского народа активно взаимодействует с руководителями Правительства независимого Татарстана по всем вопросам, связанным с поддержкой Украинского государства, укреплением взаимоотношений между крымскотатарским и татарским народами. Чубаров отметил, что современная россия является государством, в котором против воли к свободе и независимости, силой удерживаются коренные народы. «К числу таких порабощенных народов, прилагающих особые усилия к обретению своей свободы и образованию независим

Ни судного дня, ни самолётов: на сверхсекретном аэродроме «Чкаловский» уничтожили три самолёта

18 сентября в Подмосковье, на самом защищённом военном аэродроме «Чкаловский»  случилась диверсия. Неизвестные привели в действие взрывчатку, заложенную на борт самолётов 354-го авиаполка специального назначения Ан-148 и Ил-20. В результате взрыва пострадал ударный вертолёт Ми-28, который поднимали в воздух для патрулирования местности и борьбы с беспилотниками. Кроме того, из-за детонации серьёзные повреждения понёс так называемый «самолёт судного дня». Ил-20 и транспортник производства «Антонова» диверсанты уничтожили. Не подлежит восстановлению и ещё один Ан-148, который стоял неподалёку от места, где произошёл хлопок. Каким образом все ответственные за безопасность столь важного объекта службы буквально прошляпили попадание неизвестных людей на территорию аэродрома, уже не столь важно. Ил-86, который в случае наступления критической ситуации, должен подняться в воздух вместе с президентом и руководством страны, в ближайшее время выполнять свои прямые функции не сможет. К слову, из